Trond Giske

Er Støre egentlig sjefen?

I realiteten er det Tajik som har bestemt at Giske må gå.

Publisert Sist oppdatert

Etter gårsdagens sentralstyremøte i Arbeiderpartiet gjorde Jonas Gahr Støre det klart at han er ”sjefen” og alene beslutter om Trond Giske skal komme tilbake til sin nestlederposisjon etter at Støre ”fritok” ham på ubestemt tid på mandag.

Uttrykket ”sjefen” minner om lederstriden mellom Stoltenberg og Jagland, der Stoltenberg etter stadig mas avviste at det var noe som het ”sjefen” i Arbeiderpartiet. Den gang var han statsminister og Jagland partileder, slik at det kunne være tvil om hvem som egentlig hadde makten. Noe Stoltenberg etter hvert fant ut måtte løses ved at Jagland ble fjernet.

Støre har altså behov for å slå dette fast nå, selv om partiet ikke har samme utfordring med delt ledelse. Varsler-sakene i Arbeiderpartiet kan av personvernhensyn ikke behandles i store fora, og det er derfor naturlig at Støre håndterer dette. Hadia Tajik vakte imidlertid oppsikt da hun på gårsdagens møte leste opp varslingene fra to av de berørte, som hadde bedt henne om det, i strid med den prosedyren Støre hadde lagt opp til. Fordelen ved dette er at sentralstyret fikk noe konkret å forholde seg til. Ulempen er at den andre part ikke hadde mulighet til imøtegåelse, siden Giske ikke var til stede.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS