– Jeg har jobbet i mange år med krigsforbrytelser og seksuell vold i krig, i Kongo eller med jezidiske kvinner, men trodde aldri jeg skulle måtte gjøre det samme arbeidet i Israel, sier Yael Sherer til Minerva.

– Voldtekt og kvestinger er ikke noe vi har sett i denne konflikten tidligere

Israel valgte lenge å respektere ofrene, og dermed tapte landet informasjonskrigen, mener en rådgiver til israelske myndigheter.

Publisert

41-årige Yael Sherer omtaler seg som aktivist, dokumentarfilmskaper og journalist. Hun overlevde selv seksuelt misbruk i sin barndom, noe hun også har laget film om. Siden grunnla hun en interessegruppe for andre ofre for voldelige, seksuelle overgrep. Denne bakgrunnen gjorde henne til en hyppig brukt rådgiver i spørsmål knyttet til den politiske responsen på seksuelle misbruk. 

Så kom Hamas’ terrorangrep 7. oktober i fjor. Israel fikk akutt behov for hennes ekspertise. Flere hundre ofre og pårørende måtte håndtere en situasjon der voldelige og seksuelle overgrep ble benyttet i en målestokk ingen tidligere hadde opplevd. Fra myndighetenes hold, var det knapt noen ende på behovet for Sherer og hennes organisasjons rådgivende tjenester. VG intervjuet henne sent i fjor i den anledning.

Under sitt korte besøk i Oslo denne uken møter hun Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS