KULTUR

Om trans og trollmenn

Aktivister oppfordrer til boikott av et av årets mest etterlengtede spill for å forhindre at J. K. Rowling blir enda litt rikere. 2023 blir heller ikke året hvor vi kan skille mellom kunstner og kunstverk.

Publisert

Lister brukes hyppig ved avslutningen på et år og begynnelsen på et nytt. Vi inkluderer gjerne fine, runde – eller halvrunde – tall for å gjøre listene oversiktlige. «De ti beste tingene som skjedde i år.» «I 2022 sjokkerte disse 15 tingene mest.» «Her er de ti tingene jeg gleder meg mest til i 2023.»

Det er nok av lister jeg kunne laget, enten det gjelder fjorårets høyde- og bunnpunkter, eller det nye årets håp og gleder, spesielt når det gjelder kulturuttrykk jeg gleder meg til i 2023.

Slik var det tilsynelatende også for NRKs spillanmelder Rune Fjeld Olsen, som mandag publiserte en liste over hvilke ti spill han gleder seg mest til i 2023. Nederst i artikkelen erkjenner Fjeld Olsen at det ikke var lett å koke ned til de ti utvalgte, primært fordi det er så mye kvalitet å velge i. Men det var en helt annen grunn som lå bak beslutningen om ikke å inkludere et av spillene jeg gleder meg mest til i år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS