Høyre i Kristiansand: Betent debattklima – og hva gjør den mulige kommunesplittelsen med politikken?

Kristiansand har vært landets politiske vepsebol i de siste årene. Høyres ordførerkandidat Mathias Bernander satser på trygg styring og vil ta tak i unge som faller utenfor.

Publisert Sist oppdatert

(Denne artikkelen inngår i artikkelserien med intervjuer med Høyres toppkandidater i de største byene i landet før lokalvalget i høst. Les også artiklene om Bergen og Tromsø.)

Kristiansand har vært preget av en rekke betente diskusjoner og uenigheter i de siste årene. Kunstsiloen, som skal stille ut kunsten som oljefondsjef Nicolai Tangen donerte til kommunen, har vært gjenstand mye debatt. Sørlandsnyhetene har skapt furore i media. Kommunesammenslåingen vekket sterke følelser, og Arbeiderpartiet og Senterpartiet i regjering vil nå overstyre Arbeiderpartiet i Kristiansand og bystyret for å presse gjennom folkeavstemning – men ikke før de får endret loven

Arbeiderpartiet har sittet med ordføreren i fire år, etter det som kan betegnes som et protestvalg i 2019. Norgesdemokratene (som da het Demokratene) fikk hele 13,4 prosent av stemmene den gangen, og ser ut til å oppnå langt færre stemmer til høsten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS