Ola Svenneby vil inn på Stortinget

– Politikken vår er i tråd med tidsånden

Ola Svenneby vil ta den unge høyrebølgen med inn på Oslo Høyres stortingsliste. Det vil provosere hvite SV-velgere fra Ullevål Hageby.

Publisert

Ola Svenneby lanserte nettopp sitt kandidatur til Oslo Høyres tette stortingsliste. Om han lykkes, vil han tre inn i nasjonalforsamlingen samtidig som han er leder av Unge Høyre. Dersom både FpU-leder Simen Velle og Svenneby kommer inn for Oslo i 2025, vil det være en slags kroning for innsatsen i å lede an i den blå ungdomsbølgen, og et skritt for å sette den ut i praksis. 

Svenneby blir gjerne sett på som del av Høyres mer konservative fløy, ikke minst etter at han styrte prosessen mot forslag til nytt partiprogram for Unge Høyre tidligere i vinter. Selv bedyrer han at hans politiske prosjekt er ivaretakelsen av et liberalt samfunn – det som gjorde det mulig for ham å velge sin vei i livet selv, flytte fra gården i Hedmark og bli oslogutt.

Til VG sa Svenneby at han ønsker en plassering høyt nok opp til å få en sikker plass. I praksis betyr det innenfor de seks første plassene for Oslo Høyre. Hvilke interesser vil han representere?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS