– I sum tror jeg at utenforskapet i norsk arbeidsliv er den største utfordringen akkurat nå, slik at vi bør sette inn det største støtet på moderate og lave inntekter. Målet for Høyre bør likevel være at alle skal betale mindre skatt, sier Tina Bru til Minerva.

Vil senke skatten for alle, men særlig for lave og middels inntekter

– Målet for Høyre bør være at alle skal betale mindre skatt, sier Tina Bru, som vil sette det største støtet på moderate og lave inntekter. Utenforskap er et større problem enn effektivitetstap av skatt på høye inntekter, mener hun.

Publisert

Mye av skattedebatten de seneste årene har handlet om formuesskatt i lys av regjeringens skjerping av eierbeskatningen og av at mange rike har reagert med å flytte ut av landet. Fremover kan skatt på inntekt igjen stå mer sentralt, blant annet på grunn av lav produktivitetsvekst i norsk økonomi.

Det er store effektivitetstap av skatt på arbeid, særlig ved høye inntekter. Det sa professor Magne Mogstad ved University of Chicago i forbindelse med et seminar i regi av finanspolitikkutvalget forrige uke. Dette er noe politikerne må tenke mer på, mener han.

Chicago-professoren regner effektivitetstapet som følge av skatt på arbeid som et større problem enn svakhetene med formuesskatten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS