Stavanger

Høyre i Stavanger: – Opplever at det snakkes med to ulike stemmer i energipolitikken

Høyres ordførerkandidat Sissel Knutsen Hegdal ser ut til å vinne valget i Stavanger til høsten. Hun ønsker regionalt næringssamarbeid, bedre kollektivtransport og at det snakkes konsistent om energipolitikken.

Publisert

(Denne artikkelen inngår i artikkelserien med intervjuer av Høyres toppkandidater i de største byene i landet før lokalvalget i høst.Les også artiklene om BergenTromsøKristiansand og Trondheim.) 

I 2019 tok Arbeiderpartiet makten i den tradisjonelle Høyre-byen. For første gang på 24 år fikk Arbeiderpartiet ordføreren. I år ligger det an til et bytte andre veien, og oppnår 34,8 prosent oppslutning i siste undersøkelse fra NRK. Det er en økning på 11,4 prosentpoeng fra sist valg. Det ligger med andre ord til at Høyres førstekandidat, Sissel Knutsen Hegdal, kan erklære valgseier i byen til høsten. 

Så spørs det om innføringen av gratis kollektivtransport er nok til å velte velgerne over til Arbeiderpartiet igjen. Stavangers innbyggere kunne ta buss gratis fra 3. juli – så det er mulig at vi enda ikke ser effektene av tilbudet enda i valgprognosene. Høyre har vært imot gratis kollektivtransport. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS