NYHET

President i Hviterussland, Aleksandr Lukasjenko, og president i Russland, Vladimir Putin, har møttes for å diskutere en avtale om «fordypning» av unionen mellom de to landene.

Forhandlinger mellom Russland og Hviterussland: Fordypning eller forlenging av Putins presidentperiode?

Bak lukkede dører har presidentene i Hviterussland og Russland har møttes for å diskutere en avtale om «fordypning» av unionen mellom de to landene. Enkelte spekulerer i om dette er begynnelsen på en ny stat med Vladimir Putin som president.

Publisert Sist oppdatert

Vladimir Putins siste presidentperiode tar slutt i 2024. Ifølge den russiske grunnloven kan han ikke stille til nyvalg etter dette.

Men i en artikkel i tidsskriftet New Eastern Europe skriver Monika Bickauskaite fra det tyske Marshall-fondet at en forsterket union mellom Russland og Hviterussland kan bli starten på en ny stat. Og at Vladimir Putin kan fortsette å sitte som president for denne nye staten også etter 2024.

Lørdag demonstrerte rundt tusen mennesker i Hviterusslands hovedstad Minsk, mot det de frykter vil gi Russland enda større innflytelse i et land som allerede er dypt inne i Russlands interessesfære.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS