KULTUR

Som en del av programserien Motforestillinger leste Trine Wiggen og Charlotte Frogner vitneskildringer fra den pågående krigen av Atef Abu Saif og Ali Abu Yassin på Vega Scene. Saif er forfatter og nylig avgått kulturminister i PA-regjeringen på Vestbredden. Yassin er scenekunstner i Gaza.

Det er viktig å leve seg inn i lidelsen som Israels krigføring skaper i Gaza

Vitneskildringer på Vega Scene gjør inntrykk: Befolkningen er fanget i en altomfattende krig, det eneste som venter dem er lidelse og død.

Publisert

Det sterkeste øyeblikket i lesningen på Vega Scene er når ordene setter seg fast i halsen til skuespiller Trine Wiggen. Ut kommer et hikst. Så noen tårer. Så kommer ordene.

Egentlig er ikke Gjenferd, som forestillingen heter, en teaterbegivenhet: Som en del av programserien Motforestillinger leste Trine Wiggen og Charlotte Frogner tekster av Atef Abu Saif og Ali Abu Yassin på Vega Scene. Saif er forfatter og nylig avgått kulturminister i PA-regjeringen på Vestbredden. Yassin er scenekunstner i Gaza. Begge har skrevet vitneskildringer fra den pågående krigen.

Lesningen ble bare satt opp én kveld. Og publikum glimret med sitt fravær: Det kan ikke ha vært mer enn 15-20 mennesker i salen. Men de som ikke kom, gikk glipp av en sterk opplevelse. En opplevelse som ga god anledning til noe helt avgjørende: Å leve seg inn i lidelsen i Gaza.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS