Demonstranter mot Israel bak Sortinget
Demonstranter mot Israel bak Sortinget

Frp står alene om en pro-israelsk linje i Stortinget

Våpen, sanksjoner og flerårig hjelp til palestinerne var oppe til debatt. Utenriksminister Barth Eide gjentok flere ganger hvordan bare ett parti var uenig med flertallets syn på krigen i Gaza.

Publisert Sist oppdatert

Demonstranter har etterhvert lært seg hvilken inngang stortingsrepresentantene bruker når de går på jobb. Bak bygningen var det stort oppmøte idag av folk som krever at Norge innfører sanksjoner mot Israel. Anledningen var at en rekke representantforslag ble debattert i nasjonalforsamlingen. 

MDG og SV foreslår et flerårig program for humanitær hjelp og gjenoppbygging av Palestina; SV vil ha norsk støtte til etterforskning av krigsforbrytelser fra Israels side, og sammen med Rødt foreslår de også straffetiltak mot Israel for brudd på folkeretten og menneskerettighetene. 

Som ved tidligere debatter i Stortinget etter Hamas’ terrorangrep på Israel 7. oktober i fjor, har det vært en ny form for kampanje i gatene og på sosiale medier i forkant denne gangen. Opprop som gjormer.no er drevet av en rekke sivile organisasjoner og ungdomspartier, som influensere deler lenker til. Rødt har drevet kampanje med veiledning til å bytte profilbilde på Facebook til et slagord om «JA til boikott av Israel».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS