KOMMENTAR

Et klart mindretall av partiene gir sin uforbeholdne støtte til påstanden om at det finnes mer enn to kjønn. Da er det selvsagt også absurd og vanvittig om enkeltpersoner ekskluderes fra å delta på åpne arrangementer for å mene det, skriver Alexander Z. Ibsen og Nils August Andresen.

Det er vanlig å mene at det bare finnes to kjønn

Det er absurd å ekskludere enkeltpersoner for meninger et flertall i befolkningen deler.

Publisert Sist oppdatert

Før helgen kunne vi lese at arrangøren for et mesterskap i stein, saks, papir valgte å utestenge modellen Sebastian Brevik. Bakgrunnen var en TikTok-video der Brevik opplyser at han mener det kun finnes to kjønn. 

Denne videoen kom i desember i fjor, og førte til bråk da. TikTok klassifiserte ifølge Nettavisen videoen som hatprat og slettet den. «Hva er det som foregår», spurte Brevik, og fortsatte: «Vi kan ikke bare ‘mute’ alle vi er uenige med.» Det hele endte med at selskapet Jean Paul avsluttet sitt samarbeid med Brevik, som tidligere hadde vært modell for klesmerket – med en temmelig pussig begrunnelse, som Minerva skrev om da det skjedde.

Videoen ble relevant igjen forrige uke, da meningene som kom uttrykt der, ble brukt som begrunnelse for utestengingen fra stein, saks, papir-mesterskapet. Som Subjekt forklarer i sin dekning av saken, ble Brevik vist bort fra mesterskapet etter at lederen for Skeivt nettverk i Rød ungdom, Rio Vik, tipset om meningene han stod for. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS