Keir Starmer har høstet sterk kritikk fra britiske feminister som anklager ham for å ha en utydelig posisjon i kjønnsdebatten. Her fra Labours kvinnekonferanse i Liverpool i 2023.

Keir Starmer møter en bølge av kritikk fra feminister

Den britiske kjønnsdebatten sto nylig på agendaen under en spørretime med Labour-lederen. Svarene den sannsynligvis kommende statsministeren ga, sendte feminister ut på krigsstien.

Publisert

Etter en BBC-spørretime forrige torsdag møtte Keir Starmer sterk kritikk fra en rekke kvinnelige feminister, inkludert J. K. Rowling, angående hans utydelige posisjon i kjønn- og transdebatten. Det stilles spørsmål til hvilken politisk posisjon Labour vil ta på kjønn- og transspørsmål hvis de kommer til makten 4. juli. 

Sentrale punkter i denne debatten gjelder inngang av transkvinner (biologiske menn) i kvinnelige rom som sport og kvinnelige fengsler. Videre er det kvinner som mener at språket som brukes om kvinners biologi blir diktert for å inkludere transpersoner. Mange kvinner ser på utviklingen som en undergraving av kvinners rettigheter. 

Hva mener Starmer?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS