NYHET

– En kvinneandel på kun 16 prosent er ikke godt nok

Tina Bru (H) benytter vanligvis ikke kjønn som eksklusjonskriterium, men har gjort et unntak når 23 kvinnelige toppledere i dag ble invitert til statsministerboligen for å diskutere hvordan flere dyktige kvinner kan rekrutteres til energibransjen.

Publisert

Etter flere år med avtagende utvinningstakt på norsk sokkel er 2020 på vei mot et av de beste årene for norsk utvinning siden 2010, med nesten fire millioner fat (oljeekvivalenter) utvunnet per dag.

For diskutere utviklingen i bransjen har statsråd Tina Bru (H) i dag invitert noen av de mest sentrale kvinnelige lederne i energibransjen til en arbeidslunsj i statsministerboligen, der de vil diskutere hvordan de ser på situasjonen i olje- og kraftindustrien.

Den oppgitte bakgrunnen for at det kun er invitert kvinnelige ledere til arbeidslunsjen er blant annet Topplederbarometeret til CORE, der man har sett på kjønnsbalansen i Norges 200 største selskaper. I rapporten fremkommer det at «Kun 20% av topplederne i de 200 største selskapene er kvinner og kun 22 av de 200 største selskapene har minimum 40% kvinner i toppledergruppen».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS