Sterk økonomi, upopulær president

Skattereformen gjør at Trumps første år ikke fremstår som så mislykket som det så ut til i november. Og den kan styrke republikanernes beste kort, en sterk økonomi.

Publisert Sist oppdatert

I starten av november, før ettårsdagen for valget av Trump som president, oppsummerte jeg dette året med at han ikke hadde fått til stort, bortsett fra utnevnelsen av en konservative Høyesterettsdommer og andre føderale dommere, og en nedgang i tilstrømningen av ulovlige innvandrere. I tillegg går økonomien bra, uten at det i vesentlig grad kan tilskrives Trumps politikk.

Lørdag er det ett år siden Donald Trump tiltrådte. På noen områder ser det nå bedre ut enn for to og en halv måned siden, på andre områder står det enda dårligere til.

Antallet innvandrere som stoppes på grensen er på rask vei opp igjen, og har faktisk steget hver måned siden april. Muren, eller rettere sagt de første fasene av den, sliter med finansieringen. Dette er nå koblet sammen med en løsning (DACA) for dem som har kommet ulovlig til landet som mindreårige, såkalte dreamers, og denne kontroversen er en del av konflikten som truer med å føre til en nedstengning av føderale myndigheter på grunn av manglende finansieringsvedtak. En fersk måling viser for øvrig stort flertall for å gi dreamerne opphold, og flertall mot å koble dette til finansieringen av muren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS