NYHET

Justisministeren: «Det er rettslig uavklart hvilke grenser Grunnloven og Norges menneskerettslige forpliktelser oppstiller for adgangen til å innføre et forbud mot konverteringsterapi»

Publisert

Hva var det egentlig Lovavdelingen uttalte til kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) om totalforbud mot konverteringsterapi som ble sendt på høring før sommeren?

Det er et spørsmål som det er overraskende vanskelig å få svar på. Trettebergstuen selv avga et løfte til Minerva om at Lovavdelingen hadde «velsignet» lovforslaget. Men den velsignelsen kunne ikke Lovavdelingen bekrefte. I sin korrespondanse med Minerva, uttrykte ikke Lovavdelingen noen vag og betinget støtte heller.

Minerva har bedt justisminister Emilie Enger Mehl om å oppklare hva som var dialogen mellom Lovavdelingen og Kultur- og likestillingsdepartementet, og hva hun synes om at Trettebergstuen lovet at Lovavdelingen hadde «velsignet» det nye lovforslaget om forbud mot konverteringsterapi, når Lovavdelingen ikke vil bekrefte en slik velsignelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS