NYHET

KRITISK: Sveinung Rotevatn i Venstre mener det er på tide å lette på tiltakene.

Tiltakene ligger noen hestelengder bak befolkningen

At vi har en ekstrem situasjon som rettferdiggjør tiltakene, er vanskelig å se, mener Sveinung Rotevatn (V). Stortingsrepresentanten syns heller ikke det er klart hva som i dag er målene med tiltakene.

Publisert

Vi treng ein klar exit-strategi, skrev Sveinung Rotevatn (V) i VG forrige uke. Stortingsrepresentanten mener det går en grense for hvor lenge en kan tilpasse friheten i samfunnet til helsevesenets kapasitet. Når en nå nærmer seg to år fra pandemiens start, uten at vi lenger har et klart mål for håndteringen, bør grensen snart være nådd, skriver han.

– Det som er nytt nå, er at folk er vaksinert. Likevel har vi strenge tiltak. Det er ikke lenger klart for meg hva som er målet. Det som trengs er en exit-strategi der vi slipper frihetsinnskrenkende tiltak, sier Rotevatn til Minerva, og peker på at situasjonen ikke er den samme lenger.

– Jeg mener at vi er i en ny situasjon. Før har vi hatt et tydelig mål. Vi skulle holde smitten nede til folk var vaksinert. Deretter kunne vi slippe opp. Dette tror jeg folk forstod. Det var en logikk i det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS