NYHET

Kunder praktiserer sosial distansering utenfor et supermarked i London, mars 2020

USA: I New York får du 100 dollar for å vaksinere deg

En jungel av tiltak igangsettes i USA for å få folk til å vaksinere seg. Noen tiltak premierer de som vaksinerer seg, andre straffer de uvaksinerte. Minerva har tatt en titt på noe av det som nå igangsettes i USA.

Publisert

Totalt har nær førti millioner blitt smittet av Covid-19 i USA, og over 640 000 har dødd av sykdommen. Eksakte tall varierer litt mellom ulike medier. Over hundre og femti tusen nye tilfeller påvises nå per dag. Over hundre og femti tusen ligger på sykehus.

Hakk i hæl på høye smittetall, sykehusinnleggelser og vaksinemotstand følger tiltakene som skal få folk til å vaksinere seg. De siste ukene har stadig nye tiltak sett dagens lys i USA. Noen lokker med premier til de som tar vaksinen. Andre med straff til de uvaksinerte.

På topp over stater med flest døde per 100 000, ligger nabostatene New York og New Jersey med henholdsvis 285 og 302. I New York har det blitt satt opp vaksinestasjoner der uvaksinerte tilbys hundre dollar for å la seg vaksinere. Dette kom allerede i juli. Folk møter opp, stiller seg i kø, får en vaksine og deretter penger utbetalt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS