NYHET

Den russiske patriarken trekker tråder mellom krigen og homoparader

Ifølge patriark Kirill dreier krigen seg om hvilken side av Gud menneskeheten vil være på.

Publisert

Opp gjennom årene har president Vladimir Putin benyttet seg av religion for å kritisere vestlige samfunn og fronte Russland som beskytter av tradisjonelle verdier. Homofili er lite akseptert i Russland, og har således vært en effektiv måte å samle støtte i befolkningen mot en ytre trussel. Putin har dessuten seilt frem som en beskytter av kristne verdier i enkelte kristenkonservative miljøer i Vesten.

«Vi ser at mange av de euro-atlantiske landene avviser sine røtter, inkludert de kristne verdiene som utgjør grunnlaget for vestlig sivilisasjon. De fornekter moralske prinsipper og alle tradisjonelle identiteter: nasjonale, kulturelle, religiøse og til og med seksuelle. De implementerer politikk som likestiller store familier med likekjønnede partnerskap, tro på Gud med tro på Satan», uttalte Putin i en tale i 2013.

Samme år vedtok Russlands nasjonalforsamling den mye omtalte loven som forbyr barn å eksponeres for såkalt homofil propaganda. En senere grunnlovsendring slår fast at ekteskapet er mellom mann og kvinne. Russland har dessuten fremmet «beskyttelse av familien» som et alternativ til LHBT-rettigheter i FN.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS