Kari-Anne Jønnes (H) vil ikke åpne lærerutdanningen for alle.

– Du kan være et godt menneske og en god lærer selv uten toppkarakterer. Men det må være en nedre grense.

12 universiteter og høgskoler har søkt om dispensasjon fra karakterkravene som stilles for å komme inn på lærerutdanning. Det synes Høyres Kari-Anne Jønnes ikke noe om.

Publisert

Den sittende regjeringen endret opptaksreglene til lærerutdanningen allerede fra våren 2022. Da trengte man ikke lenger å ha 4 i matematikk. Det holdt med minst 40 skolepoeng og karakteren 3 i matematikk og norsk. Nå handler kampen om å åpne opp for dispensasjoner lokalt. Minerva møtte stortingsrepresentant Kari-Anne Jønnes fra Høyre. Jønnes sitter i Utdannings- og forskningskomiteen. Hun synes ikke noe om at man stadig senker kravene.

– Jeg synes det mest skremmende med denne regjeringen er hvordan de devaluerer kunnskap og utdanningskvalitet. Vi har hele tiden vært tydelige på at inntakskompetanse og sluttkompetanse henger sammen. Alle elever skal møte kompetente lærere. Alle barn skal lære å lese, skrive og regne skikkelig. Matematikk er viktig, vi har en realfagskrise. Vi ønsker mer praktisk og variert undervisning i alle fag. Hvis flere barn skal få høyere mattekunnskap, bør alle lærere ha en viss tallkompetanse og matematikkforståelse, ikke bare matematikklærere. Derfor er matematikk-karakteren fra videregående viktig.

At regjeringen bruker utdanningspolitikk som distriktspolitisk virkemiddel er også skremmende, mener Jønnes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS