NYHET

Vi kan nå fremstille kjøtt syntetisk. Er det en løsning på mange av landbrukets problemer?

Fremtidskjøttet

Vi kan fremstille kjøtt syntetisk. Er det løsningen på mange av landbrukets problemer?

Publisert Sist oppdatert

Allerede i 2008 arrangerte NTNU-professor Stig W. Omholt verdens første konferanse om syntetisk kjøtt, såkalt in vitro eller ex vivo kjøtt.

– Min primære motivasjon handlet om å redusere menneskets klimaavtrykk, sier han.

Og siden da har det begynt å balle på seg: Ikke bare i Norge, men i hele verden – kjøttfrie burgere er for eksempel blitt en greie. Det er mange aktører som jobber på spreng for å produsere syntetisk kjøtt som konkurrerer med konvensjonell kjøttproduksjon. Samtidig er man ganske langt unna å revolusjonere kjøttindustrien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Digitalt månedsabonnement til kr 119,-

Bestill her

Full pakke: digitalt årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Bli støtteabonnent: Få digital tilgang og tidsskrift, og støtt Minerva med kr 3000,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS