KOMMENTAR

Manifest for monogami

Medielogikken og enkelte ultraliberale bidrar til normløshet og glorifisering av det som i grunn er avvik. Det er ingen grunn til å mainstreame polyamori. Hvis familien din, barna dine og den du er sammen med, er viktige for deg: Ikke åpne forholdet ditt.

Publisert

Julie (24), Robert (30), Anja (27), Ask (20), Hanne-Gro (42), Luise (39)... – slik kunne jeg fortsette å ramse opp såkalte polyamorøse mennesker som i et eller annet medium forteller om sin seksuelle orientering med fornavn. Jeg kan det de sier nesten utenat: De vil ikke bare elske én, men flere. Én person kan ikke tilby alt. Sjalusi er bare en følelse. Nye forhold utløser ny energi som piffer opp det gamle. Ofte avslutter de med en litt nedlatende kommentar om oss monoamorøse: «Polyamori skremmer og bekymrer de som ikke forstår det.»

Jeg tror jeg forstår polyamori, men det jeg ikke forstår – og det som bekymrer meg – er medieomfanget.

Polyamorøse ser ut til å være medias yndlinger. Alle aviser og ukeblad vil intervjue dem. De har en historie – eller mer presist: et sexliv – som appellerer til vår kikkermentalitet og skaper klikk. Mange har lyst til å vite hvordan det er å ha et romantisk og erotisk forhold til flere samtidig. Overskriftene «Livet er for kort til å late som man ikke liker kinky greier», «Når alle gode ting er tre» og «Jeg synes det er feil at min kjærlighet bare skal gis til én person» inviterer til lesing. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS