– Det mest overordnede er at vi skal klare å kombinere det radikale med det realistiske, sier Mímir Kristjánsson om programarbeidet han skal lede i Rødt.

– Dersom Rødt er helten i et dataspill, er Høyre bossen

Mímir Kristjánsson skal lede Rødts programarbeid frem mot valget. Han vil ha mindre woke, mindre skole, og er lei av debatter om ordet «revolusjon».

Publisert

Rødts ekstraordinære landsmøte sist helg sparket på mange måter i gang den lange valgkampen for partiet. Marie Sneve Martinussen ble bekreftet som leder, og hun brukte sin tilmålte tid under takketalen til å varsle et frontalangrep på Frp – som i likhet med Rødt tjener på misnøyen med Støres regjering.

Et av de viktigste politiske verktøyene er programmet man går til valg på. Som mange andre partier har Rødt arbeidsprogram som oppdateres før hvert stortingsvalg, men i tillegg et prinsipprogram, som for mange kan fremstå litt mer som et ideologisk roteloft, der formuleringer om «klassekamp» og radikale endringer «av maktforholda» forekommer sammen med ønsker om «en demokratisk revolusjon».

Det neste arbeidsprogrammet skal utformes av en komité ledet av Mímir Kristjánsson. Allerede i september skal et førsteutkast foreligge, men Kristjánsson sier han forventer en hel haug med endringsforslag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS