NYHET

I helgen åpnet Heggelund for at han kan komme til å utfordre Mudassar Kapur om fjerdeplassen på Oslo Høyres nominasjonsliste til stortingsvalget neste år, dersom han taper sjetteplassen til Michael Tetzschner.

Åpner for å utfordre Kapur i nominasjon til Stortinget

Stefan Heggelund hinter om at han kan komme til å utfordre Mudassar Kapur om fjerdeplassen på Oslo Høyres nominasjonsliste til stortingsvalget når partiet holder nominasjonsmøte i dag.

Publisert

I dag er det duket for nominasjonsmøte i Oslo Høyre. Partiet skal stemme over hvem som skal nomineres til stortingsvalget neste høst. Det er ventet at Høyre vil få fem-seks mandater til Stortinget fra Oslo neste år, men flere høyt profilerte politikere ønsker seg sikker plass.

I september skrev Minerva en artikkelserie om nominasjonsstriden, hvor representantene Michael Tetzschner, Mathilde Tybring-Gjedde og Stefan Heggelund ble intervjuet. De ble på det tidspunktet ansett som de mest aktuelle kandidatene til den sikre femteplassen, etter statsrådene Ine Eriksen Søreide og Nikolai Astrup, leder i Oslo Høyre Heidi Nordby Lunde og leder i Stortingets finanskomité Mudassar Kapur.

Nominasjonskomiteens innstilling kom i november. Komiteen vedtok enstemmig å plassere Tybring-Gjedde på femteplassen. På sjetteplass er det imidlertid tatt dissens. Ti medlemmer av komiteen innstiller på Michael Tetzschner, og ni medlemmer innstiller på Stefan Heggelund.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS