KOMMENTAR

Meningsmålingsguru Nate Silver er ikke akkurat imponert over Trafalgar Group.

Hva er det med Trafalgar?

Noen meningsmålere har konsekvent bedre tall for Trump. Kan de få rett?

Publisert

Dersom du vet hva jeg sikter til med "Trafalgar" i tittelen, er du trolig en av ganske mange nerder som følger strømmen av amerikanske meningsmålinger i disse dager. Trafalgar Group er den meningsmåleren som mest konsekvent gir best tall for Trump i denne valgkampen.

På torsdag slapp de målinger der Trump leder i Arizona, Florida og Michigan med identiske tre prosentpoeng. De to første statene er ganske jevne dersom vi heller ser på gjennomsnittet av målinger, med et overtak til Biden på et par prosentpoeng, mens i Michigan har Biden ellers en solid ledelse, med omkring 8 prosentpoeng. I Wisconsin har Trafalgar de to helt rikt, mens Biden på gjennomsnittet leder som i Michigan. Trafalgar har Trump foran med ett prosentpoeng i den trolig mest avgjørende staten, Pennsylvania, mens gjennomsnittet gir Biden omkring frem prosentpoeng forsprang. Og så videre.

Trafalgar gjør ikke nasjonale målinger, så derfor er det gjerne Rasmussens målinger Donald Trump må ty til for å finne gode nyheter på det området. Rasmussens resultater er imidlertid mer sprikende og varierende. Et par målinger i oktober hadde Trump foran, mens den siste derfra har Biden 3 prosentpoeng foran. Rasmussen traff godt i 2016, men overvurderte republikanerne voldsomt, med 10 prosentpoeng, i kongressvalget i 2018.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS