KOMMENTAR

Senterpartiet for alltid

Et Norge der Senterpartiet alltid er i regjering? – det kan bli fremtiden hvis Trygve Slagsvold Vedum lykkes med sin strategiske nyorientering.

Publisert Sist oppdatert

SV er ute. Senterpartiet er inne. Mange på venstresiden er skuffet over at det de trodde var et historisk sterkt valgresultat for venstresiden samlet ikke gir en rødere regjering.

Samtidig var dette utfallet et logisk utfall av valgresultatet på den ene siden og Senterpartiets langsiktige strategi på den annen. Og det andre av disse punktene berører et underbelyst aspekt ved Senterpartiets ambisjoner i norsk politikk.

Når SV er ute av regjeringssonderingene, er det nemlig egentlig et naturlig resultat av et valg der partiene som gikk til valg på at SV ikke skulle havne i regjering – Frp, Høyre, Venstre, KrF og Senterpartiet – samlet 96 mandater. Ap, SV, MDG og Rødt, som ønsket SV i regjering, har 72 mandater. Den logiske følgen av dette var at SV ikke ville havne i regjering med mindre Jonas Gahr Støre satte all sin eventuelle makt og prestisje inn på det, eller SVs egen vilje til makt var så stor at de gav store konsesjoner i sonderingene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS