NYHET

Vidkun Quisling, «Føreren» i Nasjonal Samling (NS), det norske nazistpartiet under andre verdenskrig, og hirdsjef Oliver Møystad inspiserer Rikshirden i Holmestrand i 1943.

Kommunene har fått over 50 millioner kroner til å forebygge ekstremisme

Men det er vanskelig å dokumentere hvor mange som blir avradikalisert av tiltakene, som blant annet innebærer visning av film om gresk fascisme til alle 10. klassinger i Melhus kommune.

Publisert

Siden 2015 har regjeringen delt ut over 50 millioner kroner gjennom tilskuddsordningen for forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme. Tilskuddsordningen omfatter målrettede tiltak og arbeid mot alle typer radikalisering og voldelig ekstremisme, herunder ekstrem islamisme, høyreekstremisme, venstreekstremisme og antistatlig aktivisme.

Det er kun kommuner og fylkeskommuner som kan søke om støtte via ordningen. I år deles det ut 13,2 millioner kroner.

En gjennomgang av tilskuddene som ble utbetalt i 2019 viser et mangfold når det gjelder prosjektene som får utbetalt midler. Den største tildelingen er til Oslo kommune og Bydel Grunerløkka, som har fått 2,5 millioner kroner til et omfattende forebyggingsprogram. I tillegg er det bevilget 300.000 kroner til en ungdomskonferanse i Follo kommune, hvor elevrådet på Ås skole arrangerer konferanse dere elevråd fra hele kommunen kan komme på besøk. Og Melhus kommune har fått 60.000 kroner til å vise film om gresk fascisme til alle 10. klassinger:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS