IDEER

215 par barnesko i tillegg til teddybjørner, blomster og bilder ble stilt utenfor Vancouver Art Gallery i 2021 for å markere de 215 barna som angivelig ble funnet gravlagt ved Kamloops Residential School.

Gravsjokket i Canada

Da hundrevis av angivelige levninger etter innfødte barn ble funnet ved kanadiske internatskoler, startet en moralsk panikk som snudde Canadas image fullstendig på hodet.

Publisert Sist oppdatert

Lunten til bomben ble tent 27. mai i 2021 i form av en pressemelding som begynner slik:

Det er med tungt hjerte at Tk’emlúps te Secwépemc Kukpi7 (høvding) Rosanne Casimir bekrefter et ubegripelig tap som har blitt snakket om, men aldri dokumentert ved Kamloops Indian Residential School. Denne helgen, med hjelp av en spesialist på bakkepenetrerende radar, kom den rå sannheten frem i lyset: bekreftelsen på levningene av 215 barn som var elever ved Kamloops Indian Residential School.

215 barn – noen så unge som tre år gamle – var altså funnet nedgravd, hovedsakelig i en eplehage ved den tidligere skolen. En hemmelig, bortgjemt massegrav for de aller mest sårbare. Oppdagelsen ble gjort av arkeologen Sarah Beaulieu, som var innleid av Kamloops-stammen for å undersøke omgivelsene til skolen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS