KOMMENTAR

Tybring-Gjedde vil ha avstemning om regjeringsdeltakelse i stortingsgruppen.

Hvem skal ut?

Christian Tybring-Gjedde vil ha Frp ut av regjeringen. Det er ikke første gangen, og han har nok ikke flertallet med seg denne gangen heller. Parlamentarisk leder Limi avviser å stemme over forslaget.

Publisert Sist oppdatert

I går offentliggjorde regjeringen, gjennom utenriksministeren, at de tar hjem en IS-tilknyttet familie fra Syria. Grunnen er at den ene av de to barna til den IS-tilknyttede moren, en gutt på fem år, sannsynligvis er alvorlig syk, og trenger behandling i Norge. Beslutningen om å forsøke å hente ut familien ble fattet i fjor høst, men blir offentliggjort nå, når familien er fraktet over grensen til Irak for videre transport til Norge.

Det har ikke vært mulig å få moren til å gå med på å sende gutten til Norge uten henne. Hun har dermed brukt sønnen for å oppnå hjemsendelse for seg selv. Men hun er siktet av PST for deltakelse i terrororganisasjonene Nusfrafronten og IS, og må forvente å bli arrestert når hun setter føttene på norsk jord. Hennes forhold til IS vil bli behandlet av domstolene.

Utenriksminister Eriksen Søreide understreker at det ikke er flere mødre i Syria som har bedt norske myndigheter om hjelp til å komme hjem til Norge, og at dette altså er en ekstraordinær sak. Det er fremdeles regjeringens politikk ikke å bidra til å hente hjem voksne som har sluttet seg til IS. I fjor sommer ble fem foreldreløse barn hentet hjem fra Syria.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS