President Trump visits Louisville

Stemningsrapport fra Donald Trumps Amerika

I Trumpworld S02 E01 vinner Trump uansett. 

Publisert Sist oppdatert

Her i Oklahoma, hvor jeg bor, er det almen enighet om at første sesong med Trump har vært dramatisk, men at presidenten har klart seg bra. Han har utnevnt en, snart to, konservative høyesterettsdommere som med sunt kosthold og mosjon vil sitte i flere tiår. Vårt bysbarn Scott Pruitt rakk å vingeklippe miljømyndighetene før hans sigarføring ble for høy, til og med for Trump (dråpen kan ha vært innkjøp av en personlig telefonkiosk eller bruk av tjenestebil med sjåfør for å lete etter hudkrem). Obligatorisk helseforsikring, som min reumatiske sekstiårige vaskehjelp er lidenskapelig mot, blir det ikke noe av. Innvandringen går ned, økonomien opp, og endelig tør noen stoppe Kina.

He’s our boy” sier gutta på helsestudioet, men med litt lavere stemmer når det er afroamerikanere til stede. Ut av respekt, for få vet bedre enn folket her i indianerstaten hvordan strukturell rasisme kjennes ut.

He sure gets ’em riled up, up there” sier Randy, som har solgt byens beste burgere i femti år og derfor ikke ser poenget med verken maling eller menyendring, når han snakker om Trumps effekt på Washington. På coastal— språket de snakker der ute på østkysten — kalles det Trump Derangement Syndrome, tendensen til at liberalere mister kontakt med både virkelighet og anstendighet når temaet er Trump. Det er fullt forståelig, for Trump ser ut til å vinne frem uansett hvor mange normer han bryter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS