NYHET

Tidligere statssekretær refser kultureliten

Bjørgulv Vinje Borgundvaag reagerer på den harde debattformen Y-blokkas støttespillere bruker mot meningsmotstandere.

Publisert

Engasjementet rundt Y-blokka når stadig nye høyder, i takt med det pågående rivingsarbeidet. Den siste tiden er det arrangert en rekke protester i regjeringskvartalet. 28. april lenket seks demonstranter – inkludert den pensjonerte direktøren i Plan- og bygningsetaten i Oslo, Ellen de Vibe – seg fast foran blokka. 9. mai «pepret» aktivister gjerdet rundt bygget med kunst og plakater. 12. mai ble det dannet en lenke av mennesker som gikk fra Y-blokka til Stortinget.

Det er liten tvil om at engasjementet for bevaring av Y-blokka er ektefølt og emosjonelt. Kanskje er det også derfor enkelte syns det er vanskelig å ha en ordentlig offentlig debatt om bygget.

Minervas redaktør Nils August Andresen skrev i forrige uke en kommentar hvor han argumenterte for sitt syn på saken. Der skrev han at rivingsmotstanderne over tid ikke hadde klart å overbevise om at argumentene for riving var for dårlige, og i stedet hadde henfalt til stadig styggere retorikk og mer aktivistiske metoder, blant annet det han kaller «lettsindig bruk av menneskerettighetsdiskursen» – da aktivistene mente riving ville være i strid med menneskerettighetene. I sum bidro dermed debatten til at han har endt med å støtte riving.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS