Blomster på plassen mellom London Pub, Per på hjørnet, Herr Nilsen og Tinghuset formiddagen 25. juni 2022.

Pride-terroren: – At skeive kunne bli drept var en risiko de var villige til å ta

Forfatter og samfunnsdebattant Guro Sibeko mener sikkerhetstjenestene tok lettere på trusler mot LHBT-befolkningen enn andre samfunnsgrupper før terrorangrepet i sommer. – Konspiratorisk, mener Høyres Mahmoud Farahmand.

Publisert

VG kunne forrige uke avsløre deler av kommunikasjonen mellom en agent for Etterretningstjenesten og en islamist med kjennskap til planleggingen av terrorangrepet i Oslo i fjor sommer.

Islamisten skal ha ønsket kontakt med Den islamske staten (IS), og trodd agenten var en representant for terrorgruppen. Det ble opplyst at noen «brødre» planla terrorangrep i Europa, før islamisten meddelte at målet lå i Skandinavia. Opplysningene fikk alarmen til å gå i E-tjenesten, som sendte den innhentede informasjonen videre til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Agenten fra E-tjenesten skal blant annet ha forsøkt å finne ut når angrepet skulle finne sted, om det var nært forestående eller i planleggingsfasen. Samtidig var hen tydelig på at aksjonen ikke kunne begynne før de var sikre på at den ville bli vellykket. Agenten uttrykte også at IS verdsatte det «brødrene» planla, og sa seg villig til å yte bistand til hva de skulle trenge, skriver VG.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS