DEBATT

Folket er uenig med venstresiden, ifølge en ny undersøkelse fra venstresiden

Norsk venstreside ønsker at en langt mindre andel av velferden skal leveres av private kommersielle aktører. Høyresiden ønsker stort sett at det skal være som nå. En ny undersøkelse viser at flest er enige med høyresiden.

Publisert Sist oppdatert

Respons Analyse har, på oppdrag fra den venstreorienterte tankesmien Agenda, spurt et representativt utvalg av befolkningen om de ønsker mer eller mindre kommersiell drift av velferdstjenester. Undersøkelsen er også omtalt i Klassekampen 29. juni.

Spørsmålet i undersøkelsen lyder: «Ønsker du større eller mindre andel private kommersielle …» innenfor sektorene barnehager, eldreomsorg, barnevern, helsetilbud og privatskoler. Budskapet som blir presentert av Agenda og i Klassekampen, er at befolkningen er skeptisk til økt privatisering.

Men svarene i slike undersøkelser varierer i stor grad med hvordan spørsmålene formuleres. Noen spørsmål kan være mer ladet formulert enn andre, noen spørsmål har flere bakenforliggende faktorer enn andre og så videre. Spørsmålsformuleringen gjenspeiler ofte oppdragsgivers syn, uansett hvor oppdragsgiveren kommer fra.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS