KOMMENTAR

Jon Stewart intervjuer president Barack Obama på The Daily Show sommeren 2015. Nå er han tilbake som programleder, i hvert fall frem til presidentvalget i november.

Jon Stewart skuffer demokratene i sitt comeback

Reaksjonene mot The Daily Show kommer denne gangen fra venstresiden.

Publisert

Alle som var populærkulturelt engasjerte i amerikansk politikk under Bush-æraen, husker godt Jon Stewart og hans The Daily Show. Han ledet programmet fra 1999 til 2015. Formen hans var nyskapende, med satirisk gjennomgang av ukens nyheter, med bruk av videoklipp og mer eller mindre faste segmenter. 

Stewart kan nærmest egenhendig ta noe av æren for ungdomsbølgen bak Barack Obama. Da Stewart trakk seg, hadde han både rukket å etablere programkonseptet som et allmennkjent satireprogram, og tatt skalpen på Tucker Carlson i en tidlig opptreden under CNNs programkonsept Crossfire (mer om ham litt lenger ned).

Carlson har siden gjort en heidundrende retur, og det samme gjorde Stewart sist uke. For dem som likte det gamle Daily Show var det et kjærkomment gjensyn da Stewart igjen sist mandag ledet programmet. I korte øyeblikk dukker minner om Irak-krigen og finanskrisen opp i bevisstheten. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS