NYHET

Republikanske velgere foretrekker Ron DeSantis som neste president

Donald Trump er foreløpig eneste offisielle presidentkandidat til 2024-valget, men flere velgere i eget parti ser til et nytt stjerneskudd.

Publisert

USAs tidligere president Donald Trump fikk mye av skylden for det republikanske partiets skuffende valgresultat under mellomvalget for to uker siden.

Med inflasjon og en svært upopulær Joe Biden i Det hvite hus lå ting til rette for republikansk maktovertakelse i Kongressen. Samtidig stilte kandidater til guvernør og administrasjonsminister – secretary of state – i en rekke delstater, og lovet å hjelpe Trump med å vinne presidentvalget i 2024 dersom de kom til makten.

Demokratene beholdt imidlertid det knappe flertallet i Senatet – med mulighet for en styrking dersom andre valgrunde i Georgia går partiets vei – og i Representantenes hus ble resultatene jevnere enn ventet, selv om republikanerne sikret flertall. De mest ytterliggående kandidatene på delstatsnivå ble i stor grad slått i en rekke stater demokratene har minst sjanse for å vinne ved valget i 2024.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS