For å lese pluss-artikler må du være abonnent
Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud
For kort tid siden hadde Minerva ute en vag stillingutlysning som «potet» til redaksjonen. Det skulle dreie seg om en person som «kan være markedsfører, prosjektleder for sosiale medier, faktasjekk og mye mer».
Stillingen blir nå besatt av Andreas Løland, som kommer fra stilling som kommunikasjonssjef i Misjonsalliansen.
– Vi lyste ut etter en potet, men fikk en tung markeds- og kommunikasjonskapasitet, sier ansvarlig redaktør i Minerva, Nils August Andresen.
Andresen sier at man må svinge seg rundt og se hva man kan tilby når man får en slik mulighet.
Løland har en omfattende bakgrunn fra politikk og organisasjonslivet, og lang erfaring med strategisk kommunikasjon. I tillegg til Misjonsalliansen har han jobbet mange år sentralt i KrF.
Løland sier det var anledningen til å jobbe i Minerva som tiltalte ham ved utlysningen.
– Jeg mener Minerva er en viktig stemme i norsk offentlighet, spesielt i tider som nå, når det er mye frykt og uklarhet, og det sås tvil om sannheten.
Løland trekker frem at Minerva tør å utfordre folkemeningen og trender uten å flørte med ytre høyre eller det autoritære.
– Minerva er villig til å gå i dybden på viktige spørsmål, slik som rettsstaten vår, demokratiet og tendenser i tiden som kan utfordre disse, sier han.
– Vi fikk muligheten til denne utlysningen fordi vi fikk tilsagn på midler fra Amedia-stiftelsen, sier Andresen.
Pengene ble gitt som del av et prosjekt som Minerva har samarbeidet med Manifest Media om. Fra hver sin banehalvdel i det politiske ordskiftet er målet å bringe prinsipper fra presseetikken til deler av det offentlige ordskiftet som ikke er omfattet av disse i dag.
Det handler i stor grad om en ny medievirkelighet der influensere og podkastere er blitt viktige premissleverandører for det politiske ordskiftet, forklarer Andresen. Her finner vi folk som når hundretusenvis av mennesker med korte videoer på Instagram og TikTok, men også podkaster med timeslange samtaler.
– I deler av medie-Norge er det nærmest en liten moralsk panikk over disse nye medieflatene. Mange av dem er da også kommet til i protest mot vinklingene vi finner i de store mediene. Den utfordringen tenker jeg er grunnleggende sunn.
Samtidig finnes det en legitim bekymring for at disse nye medieflatene er uredigerte, sier Andresen. Hva skjer da med presseetikken, som kontroll av faktaopplysninger og samtidig imøtegåelse, spør han.
– Vi mener det er både viktig og interessant å henvende oss til disse aktørene, så vi sammen kan finne ut hva vi kan lære av hverandre og hvordan ordskiftet kan bli bedre, sier Andresen.
Nå har Minerva fått på plass en allsidig leder for å organisere dette arbeidet. Løland tiltrer 2. mai.