Det er gjennomført markeringer mot jødehat i Paris etter at en 12 år gammel jødisk jente ble utsatt for grov voldtekt og trusler. Bildet er fra en markering mot antisemittisme i Paris i november 2023.

Frankrike rystet av grov antisemittisk voldtekt av 12 år gammel jente

Frankrike er i sjokk etter at en 12 år gammel jente ble voldtatt og truet basert på sin jødiske bakgrunn. Landets fremste rabbiner advarer om en antisemittisk bølge.

Publisert

Hendelsen har rystet det jødiske miljøet i Frankrike. Fransk politi har anholdt tre gutter på 12–14 år for gruppevoldtekt og antisemittisk motivert vold mot en 12 år gamel jente i Courbevoie i utkanten av Paris. President Emmanuel Macron har bedt landets skoler om å igangsette underivsningsstrategier for å bekjempe antisemittisme i landet.

Det 12 år gamle offeret skal ha holdt sin jødiske bakgrunn skjult for sin ekskjæreste, som var blant overgriperne. Som flere medier rapporterer, ble også krigen i Gaza nevnt under overgrepet, som skjedde lørdag kveld i en park i bydelen.

Den franske avisen Le Monde har fått innsyn i politirapporten, og kaller jentas forklaring av voldtekten «uutholdelig». I tillegg til voldtekten skal jenta ha blitt slått, kalt en «skitten jøde» og truet på livet dersom hun gikk til politiet. Hun fikk også beskjed om at å møte lederen for guttegjengen dagen etter for å gi ham 200 euro, ellers ville noe fælt skje med henne og familien hennes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS