Hvorfor er ikke Trond Giskes masteroppgave offentlig?

NRK meldte at Giske fryktet at den ville gavne opposisjonen. Giske mener seg feilsitert, men gir ingen annen forklaring.

Publisert

Trond Giskes masteroppgave er ingen større hemmelighet enn at store deler av den ble inkludert i boken han ga ut tidligere i høst. Verdt å slåss for fikk mye oppmerksomhet, både gjennom anmeldelser, intervjuer og omtaler. Det er her han blant annet innfører en fornorskning av David Goodharts begrepspar «anywheres» og «somewheres» til henholdsvis «globalvelgere» og «nærvelgere».

I den pågående saumfaringen av alle politikeres akademiske bidrag på leting etter eksempler på plagiat, har pressen også kontaktet Trond Giske for å få gjennomgått hans masteroppgave. Men det viste seg å være vanskelig: Giske har valgt å båndlegge oppgaven. Den er dermed ikke publisert på NTNUs nettsider – og Giske har heller ikke gitt tilgang til den når pressen har spurt.

I et intervju med NRK gjengis Giske på sin begrunnelse for å tilbakeholde avtalen: «Han vil likevel ikkje dele masteroppgåva si fordi han meiner funna i oppgåva kan gje opposisjonen ein fordel.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS