NYHET

– Det er for tidlig å starte med den typen svartmaling som Sp og Ap driver med, sier Høyres Mudassar Kapur. Han mener det er forhastet å oppløse landets nye fylker.

– Ap har gått fra ørn til værhane i norsk politikk

Flere fylker skal nå gjennoppstå, som Sp sier, eller lages på nytt, som Høyre sier. Ansvaret for kaoset ligger hos regjeringen, sier Mudassar Kapur (H).

Publisert

I går debatterte Stortinget reversering av regionsreformen. Bunad var dermed et passende antrekk, mente flere representanter fra Senterpartiet som stilte til debatt iført plagget.

Debatten gikk dermed slik den egentlig hele veien har gått. Regjeringen mener det var uforsvarlig å bruke penger på å slå sammen fylker. De borgerlige mener det er uansvarlig å bruke penger på å enda en ny runde med konstruksjon av nye fylker. Sp snakket med blanke øyne om identitetsfølelse. De borgerlige raste over milliardene som renner ut når Viken vedtas delt i tre, og Troms og Finnmark går tilbake til gamle grenser.

Kari Mette Prestrud (Sp) sa hun var glad for å få tilbake fylket sitt, Akershus. Identitet skal ikke tas lett på. Folk i Buskerud ønsker å være buskerudværinger. Folk har ikke noen identitetsfølelse til Viken, sa hun. Blir enhetene for store, har ikke politikerne mulighet til å få tilstrekkelig sakskunnskap, mente Prestrud.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS