KOMMENTAR:

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap). Foto: Bernt Sønvisen/Flickr
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap). Foto: Bernt Sønvisen/Flickr

Hold oljefondet utenfor Arbeiderpartiets problemer, Raymond!

Arbeiderpartiet har gått på en tullete valgkampsmell – og vil løse sitt interne problem med å legge om hele forvaltningen av oljefondet.

Publisert

Denne uken kom NRK med saken om at Jonas Gahr Støres investeringsselskap har penger i et fond som har penger i et norsk fond, som i sin tur har investert penger i et amerikansk fond som via to andre selskaper eier rundt en fjerdedel av et svensk selskap som eier Stendi, som i tråd med norske lover og regler leverer helse- og omsorgstjenester i Norge, hvor de ansetter over 3500 personer og betaler rundt 30 millioner kroner i skatt inn til fellesskapet.

«Avsløringen» fra NRK er på alle måter helt tullete, og mange seriøse nyhetsredaksjoner ville aldri funnet på å avspore en valgkamp gjennom et slikt oppslag. Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea har regnet på Støres pengeplassering, og funnet ut at det dreier seg om en investering på totalt 84 kroner – som attpåtil har gått med tap.

Hvis man skal forvalte en arv av den størrelsen Støre har, vil man uansett med nødvendighet risikere at det et eller annet sted finnes noen penger som, innenfor rammen av alle mulige lover og regler, er investert i et eller annet selskap som har en eller annen aktivitet som noen i Arbeiderpartiet ikke liker. Det skyldes delvis at det etter hvert viser seg å være mye Arbeiderpartiet ikke liker, og delvis at det ville være rart om porteføljeforvaltere kontinuerlig skulle tilpasse allokeringene etter siste mote på Youngstorget eller andre partikontorer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS