Nettavisens konferanse ga liten grunn til optimisme. Foto: Pål Mykkeltveit
Nettavisens konferanse ga liten grunn til optimisme. Foto: Pål Mykkeltveit

Integreringsarbeidet feiler allerede

Vi vil neppe få noen høyere arbeidsdeltakelse blant flyktninger i fremtiden. Debatten på Nettavisens integreringskonferanse i dag overbeviste ikke om noe annet.

Publisert Sist oppdatert

Norge er et velfungerende samfunn. Det gjelder også integreringen av innvandrere. Meg bekjent finnes det ingen land blant dem vi pleier å sammenlikne oss med, som er vesentlig bedre til å integrere og få flyktninger i jobb enn Norge.

Likevel er bare rundt femti prosent av flyktningene i jobb. Dermed slås det til stadighet fast at vi må bli enda bedre til å integrere, ellers vil innvandrerbefolkningen tære kraftig på statsfinansene og samfunnstilliten. I forbindelse med lanseringen av Brochmann II-utvalgets rapport skrev utvalgslederen i Aftenposten at «Norge har så langt ikke lyktes godt nok i å innlemme flyktninger i arbeidslivet».

Men som jeg var inne på i min kommentar til rapporten for to uker siden: Hvor mye bedre på integrering er det realistisk at vi kan bli? Skal vi få forbedret situasjonen fra slik den er nå, noe alle er enige om at er ønskelig, må vi ikke bare bli best i verden på integrering, vi må bli suverene verdensmestere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS