NYHET

WHO anbefaler bruk av Johnson & Johnsons vaksine, tross indikasjoner på at blodpropp kan være en bekymring også med denne vaksinen

Legemiddelverket forteller at alle koronavaksiner overvåkes grundig, men sier ikke noe om vurderingene av AstraZeneca-vaksinen kan ha overføringsverdi for den nye vaksinen.

Publisert

Janssen-vaksinen, som er utviklet av Janssen Pharmaceuticals, et datterselskap av legemiddelgiganten Johnson & Johnson, ble i forrige uke godkjent av WHOs Strategic Advisory Group of Experts on Immunization (SAGE).

SAGE hyllet den nye vaksinen som et trygt og livreddende tilskudd til de tre vaksinene som allerede er godkjent for bruk av SAGE: Moderna, Pfizer og AstraZeneca. I motsetning til de tre krever Janssen-vaksinen kun én dose for å gi immunitet mot koronaviruset.

Janssen-vaksinen benytter seg av samme teknologi som AstraZeneca-vaksinen, hvis bruk i Norge foreløpig er satt på vent som følge av flere tilfeller av blodpropp blant personer som har mottatt vaksinen. Før helgen slo eksperter ved Rikshospitalet fast at de mente antistoffene i vaksinen har utløst en kraftig immunrespons som har forårsaket blodproppene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS