Civita-historiker Bård Larsen mener Extinction Rebellion fremstår som en venstreradikal og revolusjonær gruppe. Derfor er han er skeptisk til at 25 norske akademikere og kulturpersoner stiller seg bak deres manifest.

- Revolusjonært, venstreradikalt og apokalyptisk

Civita-historiker Bård Larsen er skeptisk til at flere profilerte nordmenn stiller seg bak Extinction Rebellions manifest i sin støtte til elevdemonstrasjoner for klimaet.

Publisert Sist oppdatert

I et støtteopprop for elevdemonstrasjoner for klimaet skrev 25 norske akademikere og kulturpersoner sist uke at de stiller seg bak opprørserklæringen til Extinction Rebellion Norge. Minerva har nylig vist hvordan gruppen fronter radikale samfunnsendringer som løsning på det de mener er en prekær klimakrise.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og Minervas redaktør Nils August Andresen har tidligere kritisert oppropet for det de mener er en antidemokratisk tone.

Også Bård Larsen, historiker i Civita, reagerer på at forfatterne av støtteoppropet stiller seg bak det han mener fremstår som en venstreradikal og revolusjonær gruppe.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS