14. november vil Stortinget ta stilling til et representantforslag fra Rødt som blant annet krever at Norge anerkjenner Palestina som stat. Bildet er fra en markering i 2014.

Storstilt kampanje for å få Stortinget til å anerkjenne Palestina som stat

Et representantforslag fra Rødt har ført til at stortingsrepresentantene lesses ned med e-poster fra publikum.

Publisert

Stortingsrepresentantenes innboks har plinget i hele dag med samme fellesutsendte e-post. Ifølge en stortingsrepresentant Minerva har snakket med kommer det «omtrent én e-post hvert minutt». Høyres Ingjerd Schou har sittet flere perioder på Stortinget og sier hun aldri har opplevd en like massiv e-postkampanje som representant.

Kampanjen har spredt seg gjennom sosiale medier. Initiativtager Jørgen Berg Pedersen lenker på sin Instagram-konto til et Google-dokument med tre deler.

Det første er et standardbrev som kan sendes til alle stortingsrepresentanter, med e-postlisten klar til å limes inn. Brevet oppfordrer til å stemme ja til representantforslag 237, som ble fremmet av Rødt i mai i år, men som ikke er ferdigbehandlet ennå. De andre to delene retter seg henholdsvis til norske politikere og myndigheter og ber om stans i bombingen av Gaza, og til norsk presse med oppfordring om å «rapportere mer og grundigere om grusomhetene i Gaza, så verden får se hva som skjer». Igjen er e-postadresser til relevante mottagere oppgitt i brevet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS