KULTUR

Jordan Peterson er ute med ny bok og 12 nye regler for livet.
Jordan Peterson er ute med ny bok og 12 nye regler for livet.

Hatet fra venstre, elsket fra høyre

Men dersom de identitære på høyrefløyen hadde skjønt hva Jordan Peterson egentlig står for, hadde omfavnelsen fått en brå slutt.

Publisert

Jordan Peterson har svevd høyt noen år. I 2020 kom nedturen. Etter utsolgte foredragsturneer, stjernestatus på YouTube, fjernsynsopptredener og braksalg for selvhjelpsboken 12 regler for livet, ble det stille fra Peterson. Tilhengerne hans fortvilte, og enkelte av kritikerne godtet seg åpenlyst, da årsaken ble kjent.

Peterson og hans familie har vært igjennom et forferdelig år, med sykdom og mentale problemer. Datteren Mikhaila og kona Tammy har vært innlagt på sykehus, Tammy med en livstruende kreftform. Selv endte Peterson opp med en avhengighet av benzodiazepiner, som var så vanedannende at han ikke fant noen kur for det i Vesten. Kunstig koma og sykehusopphold i Russland og Serbia var kuren som nesten tok knekken på ham. Legg til covid-19 og dobbeltsidig lungebetennelse, så er mareritt-året komplett.

Peterson har kort sagt vært til helvete og tilbake, eller for å bruke andre ord fra hans eget mytologisk-inspirerte verdensbilde: Han har møtt og bekjempet dragen og hatt nærkontakt med Kaos.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS