KULTUR

Michel Houellebecq
Michel Houellebecq

Innblikk i et ensomt sinn

Michel Houllebecq forteller hva som faktisk skjedde da han ble med på å lage pornofilm med et nederlandsk kunstnerkollektiv. Det gir oss et sjeldent innsyn i hodet til en av verdens mest fremtredende forfattere.

Publisert

Mitt første møte med Michel Houllebecq var da jeg i 2015 leste De grunnleggende bestanddeler, med håret rett opp. Siden den gang har jeg som de fleste litteraturinteresserte fulgt ham med mild avstandsinteresse, det vil si, at når han har kommet med en ny bok, har jeg som regel lest den, men ikke med én gang. Jeg har med andre ord ikke vært blant dem som har løpt til bokhandleren straks boka er ute.

Frem til nå! For første gang har jeg dratt den enda lenger, jeg bestilte nemlig hans nyeste «bok», eller «pamphlet» som han selv kaller den, Quelques mois dans ma vie (Noen måneder i livet mitt), på Amazon for med egne øyne å kunne lese hans fortelling om hva som har skjedd det siste året. To saker, eller «affaires» som de kaller det på fransk, med Houellebecq i sentrum har preget fransk debatt den siste tiden, og disse er så bisarre at selv jeg har fulgt aktivt med.

Skandalene

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS