SPALTIST

Sosiologen Robin DiAngelo er en av de mest innflytelsesrike stemmene i debatten omkring strukturell rasisme, og er mer etterspurt enn noen gang.

«White Fragility» er antirasistisk mccarthyisme

Rasisme er et reelt problem som vi er avhengig av å kunne prate om for å få samfunnet videre. Domsprofeter som Robin DiAngelo gjør imidlertid denne samtalen umulig.

Publisert Sist oppdatert

Drapet på George Floyd har satt rasisme på dagsorden som et av de mest brennbare temaene i samfunnsdebatten. Det er få temaer som er mer polariserende og vanskeligere å snakke om. Den siste tiden har vist hvor fort samtalen går i vranglås, mellom de som ser strukturell rasisme overalt, og de som hevder at Norge ikke er et rasistisk samfunn, selv om det også her finnes rasisme.

I New York Times-bestselgeren White Fragility: Why It's So Hard for White People to Talk About Racism, legger sosiologen Robin DiAngelo frem sin analyse av problemet. Hun er en av de mest innflytelsesrike stemmene i debatten omkring strukturell rasisme, og er mer etterspurt enn noen gang. Det finnes også tydelige spor av DiAngelos analyser i den norske debatten omkring rasisme, i innlegg skrevet av f.eks. Sandra Fylkesnes.

«Progressive hvite gjør mest skade»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS