Konservativ kristendom i ny og lekker innpakning

I brasilianske Divino Amor møter vi en semi-autoritær stat der kristen moral har gjennomsyret alle områder av samfunnet. Det taler for seg at filmen kanskje ikke blir satt opp i Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Vi befinner oss i Brasil i nær framtid, i 2027. I åpningsscenen av Divino Amor ser vi neonlys og ungdom som danser til suggerende elektronika. Men noe er forandret. Karnivalet i Rio er erstattet av kjærlighetsfesten som feirer Jesu gjenkomst. I teorien er staten fortsatt sekulær, men grensene mellom religion og stat er gradvis blitt visket ut. Går du gjennom inngangsdøren til en butikk eller et offentlig kontor viser en monitor hvilken sivil status du har, og om du er med barn.

Hovedpersonen i filmen, Joana, er en saksbehandler for det offentlige som behandler skilsmisser. Men i stedet for å gjøre jobben sin som en nøktern byråkrat, forsøker hun å få ekteparene fra å fullføre skilsmissen og få dem på bedre tanker. Hun bruker sin posisjon til å rekruttere dem til en religiøs sekt som tilbyr en spesiell form for samlivsterapi. Trossamfunnet tar utradisjonelle virkemidler i bruk for å reparere havarerte ekteskap, blant annet partnerbytte for å øke sexlysten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS