KOMMENTAR:

Siv Jensen kan glede seg over at elendige kommunemålinger er erstattet med litt mindre elendige etter bompengeavklaringen.
Siv Jensen kan glede seg over at elendige kommunemålinger er erstattet med litt mindre elendige etter bompengeavklaringen.

Bomeffekt for Frp

TV2s kommunemåling og målinger i Bergen og Oslo tyder på at Frps seierserklæring i bompengestriden har hatt en viss effekt. Den kom allerede etter den første skissen, ikke etter avklaringen.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært stor spenning knyttet til hvordan bompengeløsningen fredag 23. august, ganske helhjertet feiret som en seier av Frp, noe mindre helhjertet av Venstre, ville slå ut blant velgerne særlig for disse to partiene. Jeg har tidligere skrevet at jeg tror at Frp ikke tåler et så dårlig valg som målingene på 6-tallet i starten av valgkampen indikerte.

TV2s kommunemåling tatt opp fra mandag til onsdag er foreløpig den eneste vi har som utelukkende har data fra etter bompengeløsningen fredag kveld. I tillegg har vi kommunemålinger fra Oslo og Bergen, og vi har en landsdekkende stortingsmåling for Vårt Land, alle tatt opp både før og etter denne datoen.

Fremgang etter landsstyremøtet

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS