IDEER

Overlevendesflagget heises ved delstatsforsamlingen i British Columbia i forbindelse med markeringen av National Day for Truth and Reconciliation. Flagget er ment å hedre de overlevende fra landets internatskoler for urbefolkningen.

Canadas massegraver: Stemte det?

Til tross for massiv oppmerksomhet er det ikke funnet en eneste grav etter barn fra internatskolene i Canada. Likevel nekter historien å dø, og viljen til bokstavelig å grave i saken er fraværende.

Publisert

Det er rart å skrive en artikkel som er basert utelukkende på opplysninger funnet i våre mest respekterte medier, for så å skrive en ny artikkel som viser at alt som ble sagt i den første, er feil. Som viser at stort sett ingenting av den «godkjente» informasjonen man gjenga stemmer. Dette blir en sånn artikkel.

Det man bør se etter når et samfunn står i brann (som de mange nedbrente kirkene kanskje gir oss grunn til å kalle det), det er folk som klarer å holde hodet kaldt. Journalisten og forfatteren Terry Glavin er en slik person.

Han har brukt store deler av sitt virke på å skrive om den kanadiske urbefolkningens rettigheter. Han har sittet i kommisjoner som har behandlet temaet, skrevet en bok sammen med en tidligere elev ved kostskolene, studert menneskerettighetsbrudd og folkemord i mange år. Han har alltid plassert seg selv godt til venstre. Men han klarte ikke å holde tastaturet stille da det nærmet seg ett års markering for funnene av barnelik i Kamloops.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS