Champagne er mer enn stive snipper
Champagne kan drikkes til enhver type mat, men bør ikke nytes til fest og feiring. Som Geir Gjerdrum antyder i sin nye bok, finnes det mye bak champagnens glamorøse fasade.
Champagne kan drikkes til enhver type mat, men bør ikke nytes til fest og feiring. Som Geir Gjerdrum antyder i sin nye bok, finnes det mye bak champagnens glamorøse fasade.
Champagne: Vinen bak glamouren, av Geir Gjerdrum, Aschehoug, 2010, 499,-
“Fine bilder. Fine flasker. Fine bokstaver.” Det er anmeldelsen fra min datter på fem år etter en runde med boken. Ganske overfladisk, men det overfladiske skal man ikke kimse av. Det overfladiske går dypt når det gjelder champagne, og har på mange vis vært en bærende idé i markedsføringen av denne sprudlende drikken i et par hundre år. Men dette har også svekket oppmerksomheten på de estetiske aspektene ved champagne.
Full pakke: digitalt årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-
Bestill her
Bli støtteabonnent: Få digital tilgang og tidsskrift, og støtt Minerva med kr 3000,-
Bestill her