Champagne er mer enn stive snipper

Champagne kan drikkes til enhver type mat, men bør ikke nytes til fest og feiring. Som Geir Gjerdrum antyder i sin nye bok, finnes det mye bak champagnens glamorøse fasade.

Publisert Sist oppdatert

Champagne kan drikkes til enhver type mat, men bør ikke nytes til fest og feiring. Som Geir Gjerdrum antyder i sin nye bok, finnes det mye bak champagnens glamorøse fasade.

Champagne: Vinen bak glamouren, av Geir Gjerdrum, Aschehoug, 2010, 499,-

“Fine bilder. Fine flasker. Fine bokstaver.” Det er anmeldelsen fra min datter på fem år etter en runde med boken. Ganske overfladisk, men det overfladiske skal man ikke kimse av. Det overfladiske går dypt når det gjelder champagne, og har på mange vis vært en bærende idé i markedsføringen av denne sprudlende drikken i et par hundre år. Men dette har også svekket oppmerksomheten på de estetiske aspektene ved champagne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Digitalt månedsabonnement til kr 119,-

Bestill her

Full pakke: digitalt årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Bli støtteabonnent: Få digital tilgang og tidsskrift, og støtt Minerva med kr 3000,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS